Noticies

El gust del recital-presentació del monogràfic Feliu Formosa de Reduccions!

Compartim algunes fotografies de l’acte de dijous 22 de juny: el recital-presentació del monogràfic dedicat a Feliu Formosa.

La presentació va ser molt emocionant. Malgrat el retard amb què va començar l’acte, l’entusiasme dels assistents per veure Feliu Formosa va fer que l’espera no es fes, en cap cas, xafogosa. Des de Roda, tots sabíem que valia la pena. I la va valdre! El gran, el gran Feliu Formosa entrava per la porta de La Blava, acompanyat de Ramon Farrés, coordinador del núm. 108 de la revista, i Cinta Massip, que ens oferiria un duo-recital de luxe amb Formosa. Les llums de la Guingueta es van obrir i es van sumar a l’atmosfera acollidora del jardí de la Tecla Sala, la fàbrica de l’Elionor i la Soledat González, dones sortides dels poemes de Miquel Martí i Pol. Formosa es va asseure a la nostra butaca d’escai, la que traiem per ocasions especials, davant la mirada atenta de tothom. L’entorn, fabulós, immillorable. Sota la sirena que fa anys avisava del canvi de torn, avui muda, vam poder escoltar les paraules de Francesc Codina, el director de Reduccions, després de Ramon Farrés, estudiós impecable i rigorós de l’obra de Formosa, i encara després les de Josep M. Sala-Valldaura, que es va sumar a la conquesta del cor dels oïdors. Tots ateníem amb delit, sense que ens sobrés ni un mot. Quin plaer ser allà! En veure aquest miratge Formosa ens va regalar un reguitzell de poemes, que cinta Massip embastava amb molt bona rapsòdia. Allò semblava que no es podia millorar, però Xevi Pujol i Jaume Galmés, aquest últim vingut de París expressament per l’avinentesa, van acomiadar l’acte amb traduccions de Georg Trakl que van fer emocionar El Poeta i tota la resta.

Moltes gràcies a tots per l’acte, proper i sincer. A tots els que vau ser-hi, a en Dani de la Guingueta, i a la gran família de Reduccions. Hi tornarem, ens hi veiem obligats!

DC8gewNXcAA29tC.jpg large IMG_5862