Oferta educativa 2017-2018 i Clubs de lectura

Descarregueu-vos el catàleg: OFERTA EDUCATIVA 2017-2018

màquina escriure

Ruta literària Miquel Martí i Pol

La ruta literària és un itinerari a l’aire lliure que ressegueix indrets relacionats de forma directa amb la figura i obra de Miquel Martí i Pol. El recorregut proposa conèixer els aspectes més rellevants de la biografia de l’autor, els textos més representatius i el context històric de la postguerra i la represa cultural catalana, tot plegat a través d’un diàleg fluid entre els alumnes i els guies professionals, entre la lectura atenta de textos, la rapsòdia i la reflexió vivencial.

Gimcana. Descoberta de Miquel Martí i Pol

Es proposa descobrir Miquel Martí i Pol i alguns dels seus poemes més representatius a través d’una gimcana dissenyada perquè els alumnes participin d’una forma lúdica, activa i divertida. La gimcana transcorre per alguns dels espais vitals del poeta.

Taller Fem haikus i el nostre primer llibre!

Taller de creació de poesia basat en els haikus, les estrofes d’origen japonès de tres versos. L’activitat es divideix en dues parts. La primera amb la descoberta dels haikus de Miquel Martí i Pol, a través dels quals coneixem què és un haiku i l’estructura mètrica que té, i es donen les eines i el guiatge necessari perquè els alumnes creïn la seva pròpia seqüència de textos. La segona part de l’activitat es focalitza en la correcció dels haikus i la preparació per a la impressió artesana amb la impremta expressa del taller i amb màquina d’escriure. El resultat és l’obtenció d’un poemari propi en format vertical que els alumnes es poden emportar a casa.

Taller Dir poemes en veu alta!

Taller de recitació de poesia. Un/a professional dóna les eines i les tècniques imprescindibles i necessàries perquè els usuaris aprenguin a dir i recitar poesia d’una forma clara i ben dita. Es parteix de diversos poemes de Miquel Martí i Pol i es treballa a través de jocs, en grups i de forma individual. El resultat final és l’aproximació de l’usuari amb el fet poètic, amb la figura i obra de l’autor i amb la rapsòdia.

Taller Ens gravem? Dir poemes en veu alta!

Taller de creació de rapsòdia basat en textos rellevants de Miquel Martí i Pol, com “L’Elionor”, “He heretat l’esperança”, “Collarets de llum”, “El poble” o “Ara és demà”.

L’activitat es divideix en dues parts. La primera amb la descoberta dels textos poètics de Miquel Martí i Pol, a través dels quals ens endinsarem en l’univers humà i gaudirem de l’experiència poètica. Un/a professional donarà les eines necessàries per fer una bona lectura en veu alta dels textos i guiarà l’alumnat en el món de la rapsòdia. La segona part de l’activitat correspon a la gravació dels textos a l’estudi de gravació de Ràdio Roda també amb el guiatge d’un/a tècnic.

El resultat és l’obtenció d’un recull de textos ben recitats per l’alumnat, en format disc o en un llapis de memòria, per escoltar a qualsevol ordinador o dispositiu mòbil.

Tots som poetes! Especial terres de Lleida.

Taller de creació poètica. Es proposa apropar-se a la poesia a través d’una selecció de poemes de Miquel Martí i Pol i, tot seguit, descobrir i gaudir de l’experiència d’expressar-se literàriament d’una manera fàcil i divertida amb el guiatge d’una professional. S’adquiriran aspectes sobre poesia i estratègies per crear un poema i per llegir-lo en públic.

Hip hop amb poemes de Miquel Martí i Pol. Especial terres de Lleida.

Taller/laboratori de recitació que proposa l’experimentació de diverses maneres de dir poemes de Miquel Martí i Pol, tot jugant amb el cos, la veu, el moviment, l’actitud, i rapejant sobre bases musicals.

CLUBS DE LECTURA:

Descarregueu-vos les propostes per a Clubs de lectura!

Ruta literària (especial clubs de lectura!)

La ruta literària és un itinerari a l’aire lliure que ressegueix indrets relacionats de forma directa amb la figura i obra de Miquel Martí i Pol. El recorregut, que proposa conèixer els aspectes més rellevants de la biografia de l’autor, donarà a conèixer els textos més rellevants del literat i incidirà de forma especial en els poemes proposats pel club de lectura.

Sessions per a clubs de lectura: especial poesia

Es proposen sessions d’una hora per dinamitzar i conduir clubs de lectura de poesia. L’activitat parteix de textos de Miquel Martí i Pol per treballar eines i aspectes del gènere aplicables en qualsevol autor. En aquesta sessió s’explica la figura de l’autor i s’entra en matèria a partir de l’analisi de textos específics que provocaran la reflexió de tots els assistents.

Reserves

Fundació Miquel Martí i Pol
C/ Santa Tecla, núm. 2 (seu provisional)
08510 Roda de Ter (Osona)
T. 938 54 00 77
fundacio@miquelmartiipol.cat
montse.caralt@miquelmartiipol.cat

www.miquelmartiipol.cat

Cal fer reserva prèvia. El pagament es prefereix amb transferència.

Preus:

Ruta literària Educació Primària
Educació Secundària
Cicles Formatius
Batxillerat
Universitat
5€ alumne/a(professors i acompanyants gratuït)
Gimcana. Descoberta de Miquel Matí i Pol Cicle Superior d’Educació Primària1r d’Educació Secundària 5€ alumne/a(professors i acompanyants gratuït)
Fem haikus i el nostre primer llibre! Educació Primària
Educació Secundària
Cicles Formatius
Batxillerat
150€ (grup classe)250€ (dos grups)Inclou material.Quilometratge: a partir de 50 km es paga a part.
Dir poemes en veu alta! Educació Primària
Educació Secundària
Cicles Formatius
Batxillerat
150€ (grup classe)250€ (dos grups)Inclou material.
Quilometratge: a partir de 50 km es paga a part.
Ens gravem? Dir poemes en veu alta! Educació Primària
Educació Secundària
Cicles Formatius
Batxillerat
160€ (grup classe)Inclou material.Quilometratge: a partir de 50 km es paga a part.