Activitats

Loading Events

« Tots els esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

LECTURA de poemes de MMP en diferents llengües

19 juny 2013 @ 19:30 - 21:30

cartell_lectura_poemes_mmp_llengues2En el marc de l’exposició ‘Miquel Martí i Pol en diferents llengües’ que acull aquest mes de juny la Biblioteca Bac de Roda, el dimecres 19 de juny a les 19.30h s’organitza una lectura de poesies. A través d’aquest acte es pretén donar més ressò i visibilitat a l’obra traduïda del poeta de casa nostra. A la vegada, ens permetrà acostar Martí i Pol a persones, que malgrat la proximitat, en desconeixien l’obra per qüestions de llengua i comprensió.

Aquesta lectura es farà a la llengua a la qual han estat traduïts els poemes de Martí i Pol. Per fer-ho es comptarà amb la participació d’usuaris de la Biblioteca de Roda i d’altres biblioteques de la comarca de diferents nacionalitats, o bé persones que són capaces de llegir en llengües estrangeres.Tota aquesta gent farà la lectura de les traduccions dels poemes en els idiomes recollits.

Així, es podran escoltar versos en anglès del llibre Quadern de vacances, o paraules en francès del poemari l’Hoste insòlit. Les poesies del llibre Estimada Marta es podran sentir en diverses llengües, ja que es tracta d’un els títols més traduïts de Martí i Pol, entre les quals hi ha el castellà, el basc, l’alemany i fins i tot en braïlle.
També escoltarem el so dels poemes de Martí i Pol en búlgar, italià, rus, xinès i encara alguna llengua més que convertiran l’activitat en una trobada multicultural.

RECORD A L’ESCRIPTOR EMILI TEIXIDOR, EN EL PRIMER ANIVERSARI DE LA SEVA MORT

Dins del mateix acte hi haurà uns moments per recordar el també escriptor rodenc Emili Teixidor. Circumstàncies diverses han fet coincidir la lectura de poemes en el dia que just fa un any de la mort de l’autor de Pa negre. La relació d’amistat i també professional entre els dos escriptors de Roda, i que ja es va mostrar durant les últimes Jornades Miquel Martí i Pol del novembre passat, fan que tingui cabuda en aquest acte un petit homenatge a l’Emili Teixidor a través de paraules que li havia dedicat el poeta.

Detalls

Data:
19 juny 2013
Time:
19:30 - 21:30
Categoria d'esdeveniments:

Organitzador

Biblioteca Bac de Roda
Telèfon:
938540077
Adreça electrònica:
Lloc web:
http://www.rodadeter.cat/biblioteca

Recinte

Sala Polivalent. Biblioteca Bac de Roda
C/ Bac, 1bis Roda de Ter, 08510