Activitats

Loading Events

« Tots els esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

La dona i la fàbrica a Roda de Ter

8 març 2013 @ 8:00 - 31 març 2013 @ 20:30

Finals anys 40La dona i la fàbrica a Roda de Ter és el títol de l’exposició del mes de març a l’Espai Miquel Martí i Pol de la Biblioteca, en motiu del Dia internacional de les dones 2013. Aquesta exposició està basada en el llibre del mateix títol de Maria Ocaña i Núria Cabañas, i en l’obra poètica de Miquel Martí Pol sobre les dones i la fàbrica i s’hi apleguen diferents fotografies i poemes.
Els poemaris dedicats a la fàbrica: La Fàbrica/1959 i La Fàbrica mostren la reflexió sobre el funcionament de la fàbrica, la problemàtica i les condicions socials i laborals dels treballadors i treballadores en un poble industrial relativament petit com és Roda de Ter. La realitat de partida és la fàbrica on Miquel Martí i Pol treballava, però es converteix en la síntesi de totes les fàbriques del poble i del país.
En els poemes de l’exposició hi veiem una reivindicació de la figura de la dona treballadora. Amb la seva poesia, Miquel Martí i Pol vol treure a la llum, amb voluntat de denúncia, les condicions de vida d’una fàbrica i mostren a la dona treballadora i les seves condicions laborals.

Detalls

Inici:
8 març 2013 8:00
Final:
31 març 2013 20:30

Recinte

Biblioteca Bac de Roda. Espai Miquel Martí i Pol.
Bac, 1 Roda de Ter, 08510
+ Google Map