Activitats

Loading Events

« Tots els esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

Ara és demà: la ginesta floreix

9 juny 2013 @ 11:30 - 13:30

PEO Font desmaiCoincidint amb el centenari del naixement d’Espriu i el desè aniversari de la mort de Martí i Pol, el Patronat d’Estudis Osonencs i Ventall Teatre, el 9 de juny a 2/4 de 12 del migdia, el Patronat d’Estudis Osonencs organitza una lectura poètica a la font del Desmai de Folgueroles, amb el títol “Ara és demà, la ginesta floreix”, un muntatge que constata elements de confluència entre dos autors a priori molt diferents.
Un és la meditació sobre la mort de Salvador Espriu, i l’enclaustrament per la malaltia de Miquel Martí i Pol però el muntatge també es fixa en la similitud del llenguatge en les imatges referides a la naturalesa, i sobretot, en la reflexió cívica sobre la cultura, la llengua i la relació entre Catalunya i Espanya que Espriu i Martí i Pol van plasmar en llibres com ‘La pell de brau’ o ‘L’àmbit de tots els àmbits’.Jordi Arqués i Toni Font, de Ventall Teatre, es van encarregar de la dramatúrgia. Dues parelles de rapsodes, Víctor Sunyol i Jussi Ruiz, i Laura Domènech i Guillem Balart, van donar veu als poemes, i Joana González i Arnau Tordera, a més de poesia hi van posar les notes. El muntatge es convertirà en un espectacle teatral, que Ventall Teatre vol estrenar a la tardor. Tria de textos: Pere Tió.
 amb versos de Miquel Martí i Pol (10 anys de la mort) i Salvador Espriu (centenari del naixement). El recital es titula “Ara és demà: la ginesta floreix”. Tria de textos: Pere Tió. Direcció: Jordi Arqués i Toni Font. Intèrprets: Jussi Ruiz, Víctor Sunyol, Laura Domènech, Joana Gonzàlez, Arnau Tordera i Guilllem Balart.

Detalls

Data:
9 juny 2013
Time:
11:30 - 13:30
Categoria d'esdeveniments:

Organitzador

Patronat d’Estudis Osonencs

Recinte

Font del Desmai
Font del Desmai Folgueroles, 08519