Activitats

Loading Events

« Tots els esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja s'ha celebrat.

A LES ENVISTES DEL TER: PAISATGES ESCRITS A LA PLANA DE VIC: VERDAGUER I MARTÍ I POL.

2 maig 2013 @ 10:00 - 31 maig 2013 @ 20:30

VDG+MMP fotoEn el marc de la celebració de la Quinzena Literària per commemorar el naixement de poeta Jacint Verdaguer celebrada a Folgueroles i prenent la ruta literària A les envistes del Ter, com a lligam entre els dos poetes, a l’Espai MMP es mostrarà aquesta relació i també la presència documental del Verdaguer en el fons bibliogràfic de Miquel Martí i Pol.

El lligam més directe entre aquests dos autors és el poema que Miquel Martí i Pol va escriure per commemorar el centenari de l’ascensió de Verdaguer a la Pica d’Estats: “Per a ésser llegit al cim de la Pica d’Estats el dia que s’hi commemori el centenari de l’ascensió que hi féu el poeta Jacint Verdaguer” i que el president de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol, va llegir al cim de la Pica d’Estats, el 25 d’agost del 1983. A l’exposició hi podreu veure el poema i la fotografia del moment en que Jordi Pujol llegeix el poema.
Caminada popular A les envistes del Ter: Verdaguer i Martí i Pol amb motiu del 10è aniversari de la mort de Miquel Martí Pol.
A les envistes del Ter és una expressió per presidir la ruta literària que forma part d’un projecte que té el propòsit de vertebrar el potencial cultural i literari d’uns paisatges que han vist néixer dos dels poetes més populars de la literatura catalana moderna: Jacint Verdaguer i Santaló a Folgueroles, i Miquel Martí i Pol a Roda de Ter.
 A les envistes del Ter és un mirador imaginari sobre la poesia d’aquests dos escriptors. El fet que els dos poetes tinguin el lloc de naixença tan a prop no és en principi res d’extraordinari, però serveix de punt de partença per emprendre una exploració comparativa.
La literatura dels dos autors és representativa de dos moments històrics i estilístics ben concrets: el romanticisme i el realisme. La mirada dels dos autors sobre el seu lloc de naixença i de relació familiar i social, l’obra que ells han escrit ha dotat aquests espais d’una càrrega simbòlico-literària que els converteix en espais escrits.

 

 

Detalls

Inici:
2 maig 2013 10:00
Final:
31 maig 2013 20:30
Categoria d'esdeveniments:

Recinte

Biblioteca Bac de Roda. Espai Miquel Martí i Pol
Bac, 1 Roda de Ter, 08510

Organitzador

Biblioteca Bac de Roda
Lloc web:
www.rodadeter.cat/biblioteca